Σελίδες

Powered By Blogger

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Οδηγός επιτυχίας για το 2014

Τα 13 «Δεν» που λένε οι επιτυχημένοι άνθρωποι

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και μια καινούρια ξεκίνησε! Με καινούριους στόχους και όνειρα, με την ελπίδα ότι η χρονιά που ξεκινά θα είναι καλύτερη και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν μπορέσαμε μέχρι τώρα, να επιτύχουμε στόχους, να ζήσουμε μοναδικές και όμορφες στιγμές! Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί να μην εγγυώνται ότι θα πετύχουμε όλα όσα θέλουμε την καινούρια χρονιά, αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν να την ευχαριστηθούμε περισσότερο..!

Το περιοδικό Forbes σε άρθρο του πριν μερικές ημέρες επιχείρησε να σκιαγραφήσει τους ψυχικά-διανοητικά δυνατούς ανθρώπους μέσα από τα 13 «Δεν» που λένε:

Δεν χάνουν χρόνο με το λυπούνται για τους εαυτούς τους, αλλά αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους, αντιλαμβάνονται ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη και όταν κάτι μια κίνηση δεν τους βγαίνει, χωρίς να χάνουν χρόνο, περνάνε στην επόμενη.

Δεν επιτρέπουν σε άλλους να τους κάνουν να νιώσουν κατώτεροι και δεν αφήνουν να γίνει φανερό ότι έχουν χάσει τον έλεγχο των κινήσεων τους ή των συναισθημάτων τους.

Δεν προσπαθούν να αποφύγουν τις αλλαγές. Αντίθετα τις επιζητούν καθώς τους κάνουν να βγάζουν τον καλύτερό τους ευατό και άρα τους κάνουν πιο δυνατούς.

Δεν σπαταλούν ενέργεια σε οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν. Δεν διαμαρτύρονται για την κίνηση, για τη χαμένη βαλίτσα στο αεροδρόμιο ή για άλλους ανθρώπους, αφού γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι πέρα από το δικό τους έλεγχο.

Δεν προσπαθούν να ευχαριστούν τους πάντες.

Δεν φοβούνται να ρισκάρουν όταν έχουν υπολογίσει όλους τους κινδύνους. Αφού σκεφτούν και το χειρότερο σενάριο παίρνουν το ρίσκο.

Δεν μετανιώνουν για το παρελθόν, δεν σπαταλούν ενέργεια αναθεματίζοντας για λάθη που έκαναν παλιά ή ή επαναπαύονται στις δόξες του παρελθόντος. Προσπαθούν να μάθουν από τα λάθη τους και επενδύουν την ενέργεία τους σκεπτόμενοι αισιόδοξα για το παρόν και το μέλλον Δεν επαναλαμβάνουν ξανά τα ίδια λάθη και φροντίζουν να παίρνουν πιο σωστές αποφάσεις στο μέλλον.

Δεν κάνουν ξανά τα ίδια λάθη. Ενας πνευματικά ισχυρός άνθρωπος παίρνει όλη την ευθύνη για τα λάθη του παρελθόντος και μαθαίνει από αυτά.

Δεν ζηλεύουν την επιτυχία των άλλων και αναγνωρίζουν όταν αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Δεν τα παρατάνε στην πρώτη ευκαιρεία. Κάθε αποτυχία για αυτούς είναι μια ευκαιρία για να βελτιωθούν. Μάλιστα, εύχονται να αποτυγχάνουν ξανά και ξανά, εάν είναι απαραίτητο, για να αποκτούν εμπειρία και να μαθαίνουν καθώς θεωρούν ότι κάθε επιτυχία τους φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων τους.

Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι, αλλά αξιοποιούν τον χρόνο αυτό για να γίνουν πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, δεν χρειάζονται να μοιραστούν την επιτυχία τους. Οταν επιτυγχάνουν ένα στόχο είναι το ίδιο χαρούμενοι είτε βιώνουν τη χαρά αυτή μόνοι τους, είτε την μοιράζονται με άλλους.

Δεν θεωρούν ότι τους «οφείλεται» τίποτα. Αντίθετα, αναζητούν ευκαιρίες για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα. Γνωρίζουν ότι η επιτυχία απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

iefimerida.gr


Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία, πολλές χαρές και ικανοποίηση για όλα όσα και όσους έχουμε !
Ευτυχισμένο το 2014!!! 

2 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά Σοφία μου....όμορφες οι ευχές σου για το 2014...εύχομαι ο καινούριος χρόνος να 'ναι γεμάτος από ευτυχισμένες στιγμές :))))
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά Ζήλη! Μακάρι το 2014 να είναι μια καλή χρονιά για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου!