Σελίδες

Powered By Blogger

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

5 καλοκαιρινές τροφές για κορμί θανατηφόρο!!! :-D

 

Ναι στα μούρα, όχι στη μουρμούρα
Κάνουν καλό στον εγκέφαλο, είναι πεντανόστιμα και θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμπει! Αν μάλιστα αποφασίσετε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον 2 μερίδες μούρα την εβδομάδα στη διατροφή σας, θα αδυνατίσετε, xωρίς κόπο. Έρευνες έχουν αποδείξει πως τα μούρα μπορούν να μειώσουν τα κύτταρα λίπους της κοιλιάς.



 
 


Φράουλες, του πάθους
Είναι συνδεδεμένο με ρομαντικά δείπνα στο ημίφως και είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές του ιδιότητες. Το πεντανόστιμο φρούτο έχει μεγάλη περιεκτικότητά σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C, ενώ περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση.
Και να ήταν μόνο αυτές οι ευεργετικές της ιδιότητες; Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης,
καρδιαγγειακών παθήσεων και βοηθά όσους υποφέρουν από αρθρίτιδα. Είναι ακόμη από τα φρούτα που βοηθούν στην εξισορρόπηση των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης. Βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.




Κολοκύθια για κοιλιά πλάκα
Γνωρίζατε πως μια κούπα κολοκύθι έχει 36 θερμίδες και το 10% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών; Οι φυτικές ίνες βοηθούν τη διαδικασία της πέψης, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, διατηρούν σε χαμηλά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα και περιορίζουν τη λαιμαργία. Μάλιστα οι βιταμίνες C, Α, μαζί με το φυλλικό οξύ, που περιέχει το κολοκύθι, λειτουργούν σαν ισχυρά αντιοξειδωτικά ενάντια στο οξειδωτικό stress, που ενδέχεται να προκαλεί διάφορες μορφές καρκίνου.





Σμέουρα για να βγάλετε το ολόσωμο!
Έχουν υψηλή αντιοξειδωτική αξία, αφού είναι πηγή φυτοχημικών όπως ανθοκυανίνες, φαινόλες. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Κ και μαγνησίου. Must για όσους αγαπάτε τη γραμμή σας και προσέχετε τη διατροφή σας αφού σας χορταίνουν για ώρες. Τέλος τα σμέουρα είναι πλούσια σε αδιάλυτες φυτικές ίνες και είναι ένας πραγματικός σύμμαχος στη μάχη με τη ζυγαριά.





Καλαμπόκι τρομερό!
Το αγαπημένο καλοκαιρινό σνακ των παιδιών εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και της πέψης και δρουν έτσι αποτρεπτικά και στην εμφάνιση καρκίνου του εντέρου.

Αν υποφέρετε από ακμή, δοκιμάστε το γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που έχουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή και βιταμίνη C, κρατά την κακή χοληστερίνη σε σταθερά επίπεδα και βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό. Είναι πλούσιο τέλος σε βιταμίνη Β, θρεπτικά συστατικά, όπως η θειαμίνη και η νιασίνη.


Πηγή: Δήμητρα Μποφυλάτου ,dmpof@naftemporiki.gr, clickatlife.gr

Σ.Λ
 

11 σχόλια:

  1. Η αλήθεια είναι ότι δεν προσέχω καθόλου, το αντίθετο μάλιστα... Αλλά και το καλαμπόκι και τις φράουλες τα τιμώ ιδιαίτερα!!! σλουρπ!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφερουσες συμβουλες μα κορμι θανατηφορο δεν προκειται να το δω ποτε. Χαχαχα
    Πολλα φιλια Σοφη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, όλα είναι αγαπημένα, οπότε η θυσία δε θα είναι και πολύ μεγάλη :P Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκτός από το καλαμπόκι όλα τα άλλα είναι αγαπημένα...Ειδικά οι φράουλες.......χμ..........υπέροχες βουτηγμένες στη σοκολάτα!!!!!!!!! Ναι ναι ξέρω απαγορεύεται αν θες να βγάλεις το ολόσωμο......................σνιφ!!!
    Καλό τριήμερο Σόφη, καλά να περάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις τρως και φοράς όλόσωμο!! χιχιχχι!
      Καλημέρα! Ευχαριστώ! Ευχομαι να πέρασες όμορφα κι εσύ!!

      Διαγραφή
  5. Καλαμπόκι είτε βραστό,είτε ψητό...σε σαλάτα ή σκέτο,ακόμα και στις κρέπες είναι ωραίο(εντάξει την κρέπα δε τη λες και διέτης!)
    Και οι φραουλίτσες φυσικά υπέροχες!
    Μούρα δεν έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω είναι εύκολο να τα βρούμε σε μανάβικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι και στις κρέπες!!
    Χμμ μούρα ε;...Εγω έτρωγα από το χωριό που μας έφερνε η γιαγια μου. Δεν ξερω αν υπάρχουν σε μαναβικα και κατα ποσο θα είναι υγιεινά..Είναι νόστιμα πάντως!Τα άλλα είναι πιο ευκολο τα τα βρεις μαλλον..;-)
    Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία για τις κυρίες που θα τα καταφέρουν !!!
    Την καλημέρα μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου!