Τα φρούτα του φθινοπώρου

Μήλο
Ένα μήλο μετρίου μεγέθους αποδίδει στον οργανισμό μας περίπου 65
θερμίδες. Περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνη A, βιταμίνης C, καθώς και άλλα
αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το β-καροτένιο και τα φλαβονοειδή!
Συμβουλή: Αν το απόγευμα αναζητάτε κάτι «γλυκό», πλύνετε καλά ένα μήλο,
κόψτε το σε κομμάτια χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα του και πασπαλίστε το
με λίγο μέλι και κανέλλα. Άλλωστε, «ένα μήλο την ημέρα»..
Ακτινίδιο
Ένα μέτριο ακτινίδιο περιέχει περίπου 60 θερμίδες, ενώ παράλληλα σας
εφοδιάζει με σχεδόν διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από το πορτοκάλι.
Περιέχει επίσης κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες, καθώς και άλλα
αντιοξειδωτικά συστατικά όπως η λουτεΐνη. Επιπλέον, τα μικρά μαύρα
σποράκια που «κρύβονται» στο εσωτερικό του περιέχουν ω-3 λιπαρά οξέα, τα
οποία είναι πολύτιμα για την υγεία της καρδιάς.
Συμβουλή: Προσθέστε κομματάκια ακτινίδιου μαζί με λίγα δημητριακά ολικής άλεσης σε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά και θα σας ανακουφίσει από τυχόν φούσκωμα και συμπτώματα δυσκοιλιότητας.
Συμβουλή: Προσθέστε κομματάκια ακτινίδιου μαζί με λίγα δημητριακά ολικής άλεσης σε ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών. Όχι μόνο θα σας χορτάσει, αλλά και θα σας ανακουφίσει από τυχόν φούσκωμα και συμπτώματα δυσκοιλιότητας.
Μπανάνα
Μία μεγάλη μπανάνα περιέχει περίπου 120 θερμίδες, με άλλα λόγια
ισοδυναμεί με δύο φρούτα μεσαίου μεγέθους. Μία μέτρια μπανάνα μπορεί να
αποδίδει ελαφρώς υψηλότερες θερμίδες από κάποιο άλλο μέτριο φρούτο, όμως
δεν παύει να περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C,
το κάλιο που συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην
απομάκρυνση του νατρίου από το σώμα μας και οι φυτικές ίνες. Συνεπώς, η
μπανάνα είναι μία καλή επιλογή ενδιάμεσου γεύματος κατά τη διάρκεια της
ημέρας.
Συμβουλή: Φτιάξτε ένα νόστιμο smoothie με γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μπανάνα.
Συμβουλή: Φτιάξτε ένα νόστιμο smoothie με γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών και μπανάνα.
Πορτοκάλι

Συμβουλή: Φτιάξτε φυσικό χυμό πορτοκάλι και προσθέστε λίγα δημητριακά ολικής άλεσης. Τα δημητριακά αποτελούν καλή πηγή φυτικού σιδήρου και η βιταμίνη C του πορτοκαλιού θα ενισχύσει την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Ρόδι

Συμβουλή: Προσθέστε καθαρισμένο ρόδι στη σαλάτα σας. Θα δώσει χρώμα και διαφορετική γεύση.
Πηγή: nutrimed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το σχόλιό σου!