Σελίδες

Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

8 επιστημονικές συμβουλές για να φθάσετε τα 100!

Κάθε χρόνο στα γενέθλιά σας, σάς πιάνει πανικός που τα χρόνια περνούν; Διαβάστε με ποιους τρόπους, θα τα εκατοστήσετε!



Ο, καταγεγραμμένα, γηραιότερος άντρας αυτή τη στιγμή στη γη είναι ο Alexander Imich, πολωνικής καταγωγής που ζει στη Νέα Υόρκη, γεννηθείς το 1903 και ο οποίος γιόρτασε στις 4 Φεβρουαρίου τα 111 χρόνια του.
Ο Imich, υπήρξε αθλητής στα νιάτα του, δεν κατανάλωσε ποτέ αλκοόλ, κάπνιζε παλιότερα αλλά το έχει κόψει εδώ και πολύ καιρό και παρέμεινε άτεκνος με τη γυναίκα του. Παντρεύτηκε μάλιστα τον πρώτο του έρωτα, ο οποίος τον άφησε για έναν άλλο, και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε τη φίλη της, ενώ το δικό του μυστικό μακροζωίας είναι το λίγο φαγητό και η αγάπη του για το παγωτό.
Αυτή είναι η ζωή του γηραιότερου άντρα στον κόσμο και αν και εσείς, νιώθετε ευτυχισμένοι με τη ζωή σας και θέλετε να την παρατείνετε στο μέτρο του δυνατού, διαβάστε παρακάτω 8 συνήθειες ζωής που θα αυξήσουν το προσδόμικο της ζωής σας και θα είστε ένας από τους μελλοντικούς υπεραιωνόβιους αυτού του πλανήτη. Η ιστοσελίδα Prevention.com, μας ενημερώνει για το πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε τα 100 και ακόμα παραπέρα.

Η προσωπικότητα σας επηρεάζει το πόσα χρόνια θα ζήσετε
Και μην θεωρήσετε δεδομένο ότι όσο πιο χαλαροί είστε και χωρίς καμία έννοια στο κεφάλι σας, τόσο περισσότερο θα ζήσετε. Οι έρευνες έχουν δείξει πως τα ευσυνείδητα άτομα, με χαρακτηριστικά όπως η σύνεση, η επιμονή και η οργάνωση, ζουν περισσότερο από όλους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τέτοιου είδους άτομα, εφαρμόζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, όπως είναι πιο υγιείς επιλογές ζωής, καλύτερη διατροφή, επιμονή στην επαγγελματική ευτυχία, τα οποία είναι στοιχεία που επηρεάζουν συνολικά και σωρευτικά την ποιότητα και το χρόνο ζωής.




Έχει σημασία η διατροφή σας
Οι στατιστικές δείχνουν πως οι περισσότεροι που ξεπερνούν τα 100, κατοικούν στις Μεσογειακές χώρες και εφαρμόζουν τον αντίστοιχο τρόπο ζωής και διατροφής. Τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο, είναι βασικά συστατικά μια δίαιτας που υπόσχεται υγιέστερα γηρατειά, χαμηλότερες πιθανότητες προβλημάτων στην καρδιά, ακόμα και καλύτερη διανοητική κατάσταση, όσο περνάνε τα χρόνια.

Η κληρονομικότητα παίζει, και αυτή, το ρόλο της
Aν οι γονείς σας πέθαναν από γεράματα σε μεγάλη ηλικία, δε σημαίνει ότι απο βαθιά γεράματα θα πεθάνετε κι εσείς, αλλά σίγουρα έχετε ένα από τα καλύτερα γενετικά υλικά που θα μπορούσατε να έχετε. Οι σχετικές έρευνες έχουν δείξει πως κάποιοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς από άλλους σε ασθένειες ή έχουν διαφορετικά επίπεδα συγκεκριμένων χημικών στον εγκέφαλο, όπως είναι η σεροτονίνη, που τους δίνουν ένα σχετικό προβάδισμα όσον αφορά στη ρύθμιση των λειτουργιών του οργανισμού.

Η παράταση των φοιτητικών σας χρόνων, παρατείνει και τη ζωή σας
Η εκπαίδευση συνδέεται άμεσα με τη μακροζωία, καθώς έρευνα του 2012, έδειξε πως όσοι είχαν πτυχίο ή ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης, ζούσαν 9 χρόνια περισσότερο από όσους δεν είχαν τελειώσει το λύκειο. Για κάποιους μάλιστα, το επίπεδο εκπαίδευσης παίζει από τους σημαντικότερους ρόλους στα πόσα χρόνια θα ζήσει κάποιος, αφού σχετίζεται με καλύτερες επαγγελματικές επιλογές, ανάπτυξη σχεδίων για το μελλον και πιο υγιεινές επιλογές ζωής.




Το επαγγελματικό άγχος δεν κάνει πάντα κακό
Το παραγωγικό άγχος της δουλειάς και όχι εκείνο που σας τρώει τα σωθικά αδρανοποιώντας σας, κάνει ομολογουμένως καλό και αυξάνει το μέρο όρο των χρόνων σας στο μάταιο τούτο κόσμο. Όσοι εργάζονται σκληρά, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι περισσότερο παραγωγικοί και δραστήριοι, παρά στρεσαρισμένοι και μίζεροι και ζουν μια πιο υγιή και κοινωνική ζωή από τους λιγότερο παραγωγικούς συναδέλφους τους.

Και η υπεραισιοδοξία δεν κάνει πάντα καλό
Το διατυμπανίζουμε διαρκώς πως η θετική διάθεση και η σκέψη περιορίζουν το άγχος και τις αρνητικές του επιδράσεις στην υγεία, θα πρέπει, όμως, να έχετε υπόψη σας πως και σε αυτό χρειάζεται μέτρο. Η υπερβολική και αβάσιμη αισιοδοξία μας καθιστά ανίκανους και απροετοίμαστους να αντιμετωπίσουμε τις αναποδιές, που είναι και αυτές κομμάτι της ζωής. Δεν υποννοείται το άλλο άκρο, αλλά μια σχετική επίγνωση των ρεαλιστικών ενδεχόμενων, που μπορούν να παρουσιαστούν στο δρόμο σας.





Η κοινωνικότητα είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη μακροζωία
Ένας μεγάλος κύκλος φίλων έχει άμεση σχέση με το πόσα χρόνια θα ζήσετε εν τέλει. Οι γυναίκες έχουν περισσότερους φίλους και παρέες και αυτό πιθανώς συνδέεται με το γεγονός ότι ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες. Οι φίλοι και οι ισχυροί δεσμοί με την οικογένεια, προσφέρουν υποστήριξη και μας δίνουν την ευκαιρία να παρέχουμε κι εμείς βοήθεια σε αυτούς, προσέχοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους ίδιους μας τους εαυτούς. Έρευνες μάλιστα αναφέρουν πως όταν βρισκόμαστε μαζί με φίλους, το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί καλύτερα και ρυθμίζονται καλύτερα τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Η καθιστική ζωή είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε
Έρευνα του 2011, συσχέτισε τις ώρες που περνάμε καθήμενοι με τα λιγότερα χρόνια ζωής και λοιπά προβλήματα υγείας που τυχόν εμφανίζονται. Πιο συγκεκριμένα, στα συμπεράσματα της έρευνας περιλαμβάνεται και η αναλογία πως για κάθε λεπτό, μετά τα 25 χρόνια, που περνάμε καθιστοί βλέποντας τηλεόραση, μειώνεται το προσδόκιμο της ζωής μας κατά 22 λεπτά. Ίσως αυτό σας τελικά σας πείσει να αρχίσετε γυμναστική ΤΩΡΑ.


Πηγή : clickatlife.gr
 

26 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σοφάκι μου, μάλλον δεν θα πιάσω τα 100!!!
    Αλλά πολλά από αυτά που έγραψες δεν τα είχα συνδέσει, εγώ τουλάχιστον, με τη μακροζωία.
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω αρκούμε και με λιγότερα χρόνια με καλή ποιότητα ζωής!
    Δεν με αφηνει να κάνω εγγραφη σαν αναγνωστης το blog σου :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχομαι 100 και με ποιοτητα ζωης..! Αρα μαλλον στο εξωτερικο...;-)

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω γιατι ετσι με το blog..θα το δω!

      Διαγραφή
  4. Όμορφο το άρθρο σου, Σοφία μου!
    Να σου πω την αλήθεια, την γιορτή και τα γενέθλια μου, τις θεωρώ από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου!! Οπότε δεν με πιάνει πανικός που μεγαλώνω, όλα μέσα στη ζωή είναι!
    Πίστη να έχουμε και όλα θα πάνε καλά!
    Φιλάκια και καλό Σουκου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι αγχος..βλαπτει σοβαρα!! Ευχαριστω , να εχεις κι εσυ ενα ομορφο ΣΚ!!

      Διαγραφή
  5. Ωραία ανάρτηση, αλλά δεν πιστεύω πως ο κάτοικος της Ν.Υ να έκανε μεσογειακή διατροφή; Για να φτάσουμε στα εκατό, θα πρέπει να είμαστε γκουρού ή να ζούμε στον κόσμο του ονείρου μας.
    Καλημέρα και καλό σ/κ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αισιοδοξία νομίζω είναι από τα σημαντικότερα!!Γιατί τουλάχιστον και λίγα χρόνια να ζήσει κάποιος,αν είναι αισιόδοξος,θα τα ζήσει ωραία και ήρεμα!!
    όσο για την καθιστική ζωή...αχ...τι να κάνουμε,που το γυμναστήριο μας φαίνεται βουνό;;;;;
    Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο Σόφη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πιεσουμε λιγο τον εαυτο μας..!και το περπατημα καλο ειναι!!Να εχεις ενα ομορφο ΣΚ!!

      Διαγραφή
  7. Τώρα στ'αλήθεια αν με ρωτήσεις ότι το να φτάσω τα 100 είναι καλό;; Θα πω όχι...αν δεν συνοδεύεται από ποιότητα ζωής! Με ενδιαφέρουν τα χρόνια που θα ζήσω να είναι και ποιοτικά καλά άρα όσο ζήσω να είμαι ευχαριστημένη. Βέβαια καλά όλα που λέει ο άρθρο και συμφωνώ αν και δεν είμαι ειδική, αλλά εκτός από το περπάτημα η γυμναστική δεν μ'αρέσει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οπότε πάνε τα 100 ε;;;;;;;;
    Καλησπέρααααααα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χι χι!τι να κανουμε..αναγκαιο κακο!! Μην αγχωνεσαι και τα 90 καλα ειναι ;-)

      Διαγραφή
  8. Τι καλα θα ηταν να τα καναμε ολα αυτα Σοφη μου ,. Εγω στα 100 δεν θελω να φτασω αλλα θελω να ζησω ως καποια μεγαλη ηλικια ομορφα και χωρις προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, καλά θα ήταν! Ό, τι μπορούμε κι όσο μπορούμε!! Μπορέι να μην φτάσουμε τα 100, αλλά μια καλύτερη ποιότητα ζωής θα την έχουμε πιστεύω!Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χμμ ναι συμφωνώ... βέβαια το ζητούμενο δεν είναι απλά να παρατείνουμε τα χρόνια της ζωής μας αλλά και τη νεότητά μας, να μαστε ακμαίοι και κοτσονάτοι. Αν και δεν πολυπιστεύω σε θαυματουργές φόρμουλες γιατί ο θάνατος είναι κάτι που το αποφασίζει ο Θεός εκτός κι αν τον προκαλούμε εμείς με τα καμώματα μας. Γενικά το άγχος η σκατοψυχία και η καταχρήσεις είναι που μα φθείρουν ενώ η χαρά και η συντροφικότητα είναι αυτά που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχεις άδικο.!
      Όλα εχουν την σημασία τους!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  11. καλημερα Σοφη μου!
    καλες παντως οι συμβουλες!

    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σοφάκι μη με αγχώνεις..έγινα 62..ε! και;..αισθάνομαι μια χαρά με τα..χρονάκια μου, τα κιλάκια μου, τις ριτιδούλες μου και όλα όσα είναι η καθημερινότητα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά κάνεις!
      χαίρομαι που το ακούω πραγματικα!!

      Διαγραφή
  13. Οφείλω να παραπονεθώ ότι δεν με ..δέχεται η παρακολούθηση σου, πάω να γραφτώ και μου λέει ότι δεν είναι εφικτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι παθαίνει..κι αλλοι μας το έχουν πει!
      Θα το κοιτάξω! Ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Το σχόλιό σου!