Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Μια πρόταση...της Κικής Δημουλά...


Μια πρόταση σε κορίτσια,
                       από την Κική Δημουλά

«Προτείνω λοιπόν, αυτό το μέγιστο, εφ’ άπαξ δώρο, που μας κάνει ο χρόνος, τη νεότητα, να μην την ξοδέψουν τώρα ολόκληρη, τώρα που δεν έχουν ακόμα τα αντισώματα κατά των απογοητεύσεων. Να ξοδεύουν τόση νεότητα την ημέρα όση χρειάζεται για να συντηρείται και να θριαμβεύει η αίσθηση πως τη διαθέτουν. Να την κατανείμουν έτσι, ώστε κάθε επόμενη φάση της ζωής τους να παίρνει τη μερίδα της, τη δόση νεανικότητας που, με την ενίσχυσή της μέσα στην ωριμότητα, θα δημιουργείται ένας εξαίσιος συνδυασμός φρεσκάδας και σοφίας, συνδυασμός που ξέρει να διαλέγει αξίες, προπάντων ξέρει να βαθμολογεί τις απολαύσεις και να τις παρατείνει.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, καταδικάζω με τούτη την πρόταση την ασυγχώρητη παράλειψη της φύσης να μην εφοδιάσει τις αδιέξοδες ηλικίες με μίαν ανθηρή αγέραστη αντιμετώπιση. Ας αποκαταστήσουν οι νέοι αυτήν την άδικη συμπεριφορά του χρόνου. Κάτι βέβαια που απαιτεί εγκράτεια. Και εγκράτεια σημαίνει στέρηση, που δεν είναι αγαπητή διόλου στην  τάση αδηφαγίας που διακρίνει τη νεότητα. Για να επιτευχθεί, προτείνω στους νέους, κάθε βράδυ, πριν κοιμηθούν, να πίνουν, ένα, το ίδιο πάντα, μεγάλο ηρεμιστικό όνειρο: το μεγάλο όνειρο του μέλλοντος, που είναι όλο δικό τους».


6 σχόλια:

 1. Παντα γραφει τοσο ενδιαφεροντα κειμενα η κα Δημουλα..
  Καλο απογευμα Σοφη μου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως, έχει μια μοναδική οπτική γωνία από την οποία βλέπει τα πράγματα!
   Καλό βράδυ Μαρία μου!!

   Διαγραφή
 2. Μακάρι "το μεγάλο όνειρο του μέλλοντος" να είναι όλο για τους νέους, το δικαιούνται. Φιλιά πολλά!

  * Ακόμα εξακολουθώ να μην μπορώ να γραφτώ στο μπλογκ σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστυχώς όταν είμαστε νέοι δεν έχουμε την ωριμότητα και τις εμπειρίες και όταν πλέον αυτά τα αποκτούμε τα χρόνια έχουν περάσει...
  με μετρό βέβαια,καλό είναι να ζούμε τις στιγμές όπως θέλουμε.αυτές είναι που καμια φορά μας φέρνουν την πείρα.Ας κάνουμε και λάθη,είναι για καλό..
  Και τα αντισώματα κατά των απογοητεύσεων θα δημιουργηθούν κι αυτά....ίσως με λίγο πίκρα παραπάνω...
  Φιλιά πολλά Σόφη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς, όπως τα λες είναι Ανθή μου!!
   Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καλύτερός μας δάσκαλος είναι το αμέσως προηγούμενο λάθος μας...
   Συγγνώμη για την καθυστέρηση...
   Καλημέρα, καλή εβδομάδα!!:-)

   Διαγραφή

Το σχόλιό σου!