Σελίδες

Powered By Blogger

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Οι 10 αλλαγές ζωής που πρέπει να κάνεις!

 

Μπαίνει η άνοιξη, η εποχή αλλάζει και μερικές φορές αλλάζουν και οι συνήθειες. Μια καλή ιδέα είναι να κάνεις μια γενική καθαριότητα στους φόβους σου και να αναθεωρήσεις τη ζωή σου. Ξεκίνησε αλλάζοντας τρόπους, σκέψεις, ανθρώπους και συνήθειες που δεν σου κάνουν καλό.


Τα αποτελέσματα από αυτή την “αποτοξίνωση από τους φόβους” θα είναι θεαματικά.
Αν θέλεις να είσαι πιο χαρούμενη, ισορροπημένη και υγιής πάρε την απόφαση να σταματήσεις αυτές τις 10 συνήθειες τώρα.


  1. Πιστεύεις ότι η γνώμη των άλλων για σένα μετράει
Αυτό που λένε οι άλλοι για σένα δεν έχει καμία σχέση μαζί σου. Το μοναδικό στο οποίο πρέπει να εστιάσεις είναι στη γνώμη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθείς. Μην ξεχνάς οι άνθρωποι πάντα θα λένε και θα σχολιάζουν, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα σε συμπαθούν και πάντα κάποιοι που θα είναι κακόβουλοι...
  1. Εμμένεις στα δήθεν «κοινωνικά status»
Είσαι πολύ περισσότερα απ' ότι ο επαγγελματικός σου τίτλος, η περιοχή στην οποία κατοικείς, ο αριθμός στη ζυγαριά ή η κατάσταση της συναισθηματικής σου σχέσης. Αγάπα τον εαυτό σου, για όλα τα γοητευτικά σου χαρακτηριστικά, για όλες τις συνήθειες του αλλά και για όλα τα μοναδικά στοιχεία.
  1. Μιλάς άσχημα για τον εαυτό σου, τόσο στον εαυτό σου όσο και στους άλλους
Άρχισε να βλέπεις τον εαυτό σου διαφορετικά. Παρατήρησε όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά σου που σε γοητεύουν αλλά και όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας σου που θαυμάζεις.
  1. Εγκαταλείπεις πολύ νωρίς τα όνειρά σου
Η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή για να συμβιβάζεσαι. Τα όνειρά σου είναι σημαντικά, μάλιστα είναι το πιο σημαντικό, μύχιο, και ελπιδοφόρο κομμάτι της σκέψης και της ύπαρξης σου. Ακολούθησε την καρδιά σου και δεν θα το μετανιώσεις.
  1. Εστιάζεις στις αιτίες αντί για τα αποτελέσματα
Σταμάτα να χάνεις το χρόνο σου με σκέψεις όπως πώς και γιατί δεν δούλεψε κάτι και άρχισε να κοιτάζεις τα χειροπιαστά αποτελέσματα. Όταν μπορείς να εκτιμήσεις το καλό, αυτό σου ανταποδίδεται και με ένα μαγικό τρόπο σου «επιστρέφεται». Αν πάλι το αποτέλεσμα ή η έκβαση μιας υπόθεσης δεν είναι αυτή που περίμενες τότε απλά προχώρα παρακάτω.


photo: mactoons.com
 

  1. Δουλεύεις υπερβολικά σκληρά και ατελείωτες ώρες
Αν δουλεύεις πολύ σκληρά μπορεί να χάνεις κάπου τη διαδικασία. Σταμάτα να προσπαθείς τόσο πολύ να κάνεις τα πράγματα να συμβούν, απόβαλλε τις στρεσογόνες συμπεριφορές και προσπάθησε να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς χωρίς υπερβολές. Μπορεί να εκπλαγείς όταν θα δεις πόσο παραγωγική έγινες.
  1. Συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους
Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, δεν ωφελεί σε τίποτα, είναι απελπιστικά μάταιο και απλά σε κρατάει πίσω από το να γίνεις αυτό που πραγματικά μπορείς!
  1. Βάζεις ως σημείο αναφοράς τις επιτυχίες των άλλων
Αν κοιτάζεις τους άλλους για να δεις τι είναι δυνατό, περιορίζεις τον εαυτό σου. Ονειρέψου ακόμη περισσότερα και δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα ν' απογειωθεί, και να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά του όνειρα!
  1. Αγνοείς τις ανάγκες του σώματός σου
Είναι ώρα για αποτοξίνωση; Θέλεις να πας στο γυμναστήριο; Έχεις ανάγκη από ύπνο; Το σώμα σου πάντα σου μιλάει, άκουγέ το συχνότερα και φρόντιζε πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου τι ακριβώς χρειάζεται.
  1. Συμβιβάζεσαι
Σταμάτα να συμβιβάζεσαι και να αποδέχεσαι μόνο αυτά που νομίζεις ότι μπορείς να έχεις. Είναι ώρα να αντιληφθείς την αξία σου και να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Μη συμβιβάζεσαι για τίποτε, με κανέναν και πουθενά. Και πάνω απ΄όλα μην μπερδεύεις την προσαρμοστικότητα με την συμβατικότητα. Ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί. Επανάλαβε αυτή την έκφραση: “δεν συμβιβάζομαι”.
 
 
Πηγή: Shape
 

2 σχόλια:

  1. Ωραία η ανάρτηση σου, Σοφία μου!
    Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι άνθρωποι παλεύουμε καθημερινά και σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποιες αλλαγές.. αλλά θέλει πολύ κόπο να αλλάξει κανείς συνήθειες και νοοτροπίες.. και κάπου στην καθημερινότητα, χάνεται ο στόχος..
    Σε ευχαριστούμε για την παρότρυνση και τις όμορφες αλλαγές που μοιράστηκες!
    Το τελευταίο quote είναι τόσο true!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ κι εγώ!!
    Μένω σ' αυτό που είπες..."παλεύουμε καθημερινά"!!
    Αυτό είναι το πιο σημαντικό!!
    Φιλάκια!
    Καλή συνέχεια!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σου!